פרגיות עם ירקות שורש צלויים בתנור \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on פרגיות עם ירקות שורש צלויים בתנור \\ ניסי גולדרייך

מתכון מיוחד של ניסי גולדרייך לעוף בתנור, עם שיני שום מתוקות ופריכות וירקות צבעוניים כמו הבטטה שמגיעה בשלל צבעים, וכל שפע ירקות השורש בצליה בתנור

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

"את "הפרגיות" היום יוצרים מהחלק של הכרעיים כשמפלטים ממנו את העצם" מסבירה גולדרייך. "בעזרת סכין חדה תוכלו לפרק כל חלק של עוף מהעצם ולקבל נתח בשר לסטייק עוף מושלם".

"ערכתי לכם מתכון לעוף בתנור שאהוב עלי במיוחד כשהוא מוגש עם שיני שום מתוקות ופריכות וירקות צבעוניים כמו הבטטה שמגיעה בשלל צבעים, וכל שפע ירקות השורש בצליה בתנור. אני רק מוציאה את התבנית מהתנור וכל הילדים מצטופפים סביבו ונהנים מקריספיות של ירקות וסטייק עוף טעים ומתפללת שיישאר משהו גם לשבת" מספרת גולדרייך על המתכון שלפניכם.

מרכיבים:

6 פרגיות נקיות

10 שיני שום שלמות

3 תפו"א פרוסים דק

1 בטטה כתומה חתוכה לפרוסות

1 בטטה סגולה חתוכה לפרוסות

1 בצל פרוס לרוחב

1 שומר קטן פרוס לרוחב

צרור בזיליקום קצוץ

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

כף חרדל דיז'ון

כף חומץ בלסמי

חצי כוס סילאן או דבש

כוס שמן זית איכותי

כף מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:

1 בקערה מערבבים את העלים הקצוצים עם החרדל, בלסמי, סילאן ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל מוסיפים את העוף ומערבבים היטב ומשרים כחצי שעה

2 בתבנית מרופדת נייר אפיה מסדרים את העוף ומעל מוסיפים את הירקות ושופכים את הרוטב הנותר בקערה ומעסים את הירקות

3 מתבלים עוד קצת במלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות טורבו לשעה ללא כיסוי
מוציאים ומגישים חם וקריספי



0 תגובות